Siden vi første gang opførte LYSET OVER SKAGEN 2007, har vi fået mange opfordringer til at nyopføre musicalen.

Opfordringerne er kommet fra spillesteder, som vi kom forbi på den første turné og fra publikum. Senest har vi fået bekræftet interessen med en kendskabsunderøgelse foretaget af Epinion. Undersøgelsen viser, at der i befolkningen fortsat er udstrakt og positiv interesse for at opleve Skagensmalerne og deres historie udfoldet som spektakulær musikforestilling.

Derfor har vi nu besluttet, at forestillingen tager på Danmarksturné i 2019 i en ny opsætning, som vi sigter efter at blive endnu mere spektakulær end den første. Ansvaret er lagt i mesterinstruktøren Daniel Bohrs kompetente hænder, sammen med et hold af nogle af Danmarks bedste musicalstjerner, mens scenografien og lysdesignet er sikret international klasse med Jesper Kongshaug ved roret.

Der er meget at glæde sig til i denne sommerdrøm af en musical, som til dato er set af 60.000 danskere. Uanset om man ser forestillingen for første gang eller man er genganger, vil de intense skuespilscener, de store ensemblenumre, det smukke lys og de iørefaldende sange kræse lystent for dine øjne og ører.

I dagspressen regnede det med både fem- og seksstjernede anmeldelser ved premieren i 2007, bl.a. fra Ekstra Bladet, der kort og godt kaldte forestillingen ”en genistreg”. Jyllands Posten udråbte ”Lyset over Skagen” til at være ”den bedste, nye danske musical i mange, mange år”.

Danmarksturnéen starter i Arena Nord i Frederikshavn, som lægger hus til opløb og premiere d. 1. august 2019. Herefter danner Falkonersalen i hovedstaden rammen om et ugelangt gæstespil, hvorefter forestillingen vil turnere landet rundt frem til midten af oktober 2019.